Bij Optimal Care Pijnklinieken werken artsen met jarenlange ervaring als anesthesioloog/pijnspecialist. Hieronder kunt u meer lezen over de dokters die werkzaam zijn bij ons in de kliniek.

 

Dr. henk van Driel

Henk van Driel is anesthesioloog en werkt sinds oktober 2008 bij Optimal Care Pijnklinieken. Daarnaast is hij werkzaam in het Erasmus Medisch Centrum als pijnbehandelaar. 

Vanaf 1987 werkt Henk van Driel als anesthesioloog en pijnbehandelaar. “Het technische gedeelte dat het werk als anesthesioloog met zich meebrengt vind ik nog steeds erg leuk. Bij het geven van narcose, waarbij de patiënt het bewustzijn verliest, heb je kort contact met hen. Maar bij het behandelen van mensen met chronische pijnklachten is het contact veel intensiever. Dit maakt mijn werk heel afwisselend.”

Inmiddels heeft Henk van Driel al meer dan 20 jaar ervaring als anesthesioloog en pijnbehandelaar. “Samen met een collega heb ik vanaf het begin af aan in het Amphia ziekenhuis ook pijnbehandelingen gedaan en door de jaren heen verder ontwikkeld en uitgebreid. Ik vind het belangrijk mensen met langdurige pijn op een gezellige en prettige manier te benaderen, maar op een serieuze manier van hun klachten af te helpen. Het liefst zou ik alle patiënten helemaal van hun pijn af willen helpen, maar minstens wil ik hun pijn naar een acceptabel niveau brengen.”


Dr. Haico de Gast

Haico de Gast werkt sinds 2014 als anesthesioloog en pijnspecialist bij Optimal Care Pijnklinieken. Naast het uitoefenen van de anesthesiologie in de volle breedte van het vak, vervult hij ook de rol van coördinator anesthesiologische zorg OK en recovery.

Dr. de Gast is zijn carrière begonnen in 1994 als tropenarts en heeft bijna 3 jaar in Malawi gewerkt. Na het afronden van zijn opleiding tot anesthesioloog in het AMC in 2002, heeft hij 4 jaar in het Slotervaart Ziekenhuis gewerkt als anesthesioloog en intensivist om vervolgens tot 2013 in het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwonden Centrum Beverwijk te werken als anesthesioloog en pijnspecialist. Momenteel verdeelt hij zijn tijd over de anesthesiologische zorg en de pijnbestrijding in meerdere klinieken.

Dr. de Gast lid van de Nederlandse vereniging voor Anesthesiologie.


Dr. Rajen Kanhai

Rajen Kanhai studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daar specialiseerde hij zich ook tot anesthesioloog. Van 2008 tot 2013 werkte hij als anesthesioloog-pijnspecialist in het RKZ te Beverwijk. Sinds 2013 werkt Rajen Kanhai als pijnspecialist in het OLVG-West, voormalig Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Rajen Kanhai heeft in deze jaren veel ervaring met echogeleide blokkades bij schouder, lies en bilspierproblematiek. Dit is een behandeling volgens nieuwste ontwikkeling en techniek met goed resultaat.

‘Het interessante aan pijnbehandelingen is dat middels interventies het mogelijk is snel resultaat te boeken bij een chronisch pijnprobleem. Het is mooi te zien als iemand dankzij een behandeling veel beter kan functioneren op gebied van dagelijks en sociaal leven of werk.‘