Adant injecties zijn ontwikkeld om symptomen van artrose in gewrichten te verminderen. Adant is een gel die rechtstreeks wordt ingespoten bij het gewricht waar pijn wordt ervaren. Het neemt hier de taak op zich als gewrichtsvloeistof, waardoor de pijnklachten verminderen. Op deze manier kan medicijngebruik worden voorkomen of verminderd. Adant injecties kunnen iedere drie maanden herhaald worden.

Uitleg behandeling

Adant is een dikke en soepele gel gemaakt op basis van een stof die wordt gevonden in de verschillende gewrichten in het lichaam. Het is verantwoordelijk voor de smering en het soepel bewegen van gewrichten.

Adant is ontworpen om mensen te helpen die lijden aan pijn in de gewrichten als gevolg van artrose. Een Adant injectie is voldoende om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten gedurende een periode van ongeveer 6 maanden bij patiënten met artrose van de knie of de heup. 

Voorbereiding op de behandeling

De behandeling vindt plaats tijdens een consult in onze kliniek aan de Hoofdweg 60. De behandeling wordt uitgevoerd door een anesthesist / pijnbehandelaar van Optimal Care Pijnklinieken. 

U hoeft voor deze behandeling niet nuchter te zijn. Ongeveer een kwartier voor de behandeling arriveert u in de kliniek. U wordt door een medewerker van Optimal Care begeleidt naar een wachtruimte. Voordat de ingreep start wordt u opgehaald door een verpleegkundige en/of de behandelend arts en gaat u naar de naastgelegen behandelkamer.

De behandeling

Tijdens de behandeling bevindt u zich in een poliklinische behandelkamer. Adant wordt met een naald in het aangedane gewricht geïnjecteerd. De behandeling duurt ongeveer 5 minuten. 

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u rustig zitten in de rustruimte naast de behandelkamer. Gewoonlijk ondervindt men nauwelijks klachten van de behandeling en mag u vijf minuten na de behandeling weer naar huis.

Mogelijke bijwerkingen

Ten gevolge van de injectie kan er enige napijn en een lichte zwelling optreden. Dit verdwijnt meestal na 2 of 3 dagen na de behandeling. U kunt hiervoor een pijnstiller innemen. Dit kan uw eigen pijnmedicatie zijn of paracetamol volgens de dosering die op de bijsluiter staat.

U kunt hier de volledige patiënteninformatie van deze behandeling downloaden. Houdt er rekening mee dat deze informatie een indruk geeft van een behandeling zodat u zich kunt voorbereiden.