Hyaluronzuur behandeling

Hyaluronzuur vervangt de smerende en schokdempende eigenschappen van de gewrichtsvloeistof. Het vermindert de pijn in het gewricht en zorgt voor een verhoging van het schokabsorberend vermogen van het gewricht.

gewrichtspijn 1616149333 Large

Adant/Durolane

Deze behandeling wordt toegepast bij artrose (slijtage van de gewrichten).
Bij artrose wordt het gewrichtskraakbeen langzamer afgebroken. Door artrose in een gewricht kan de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof (synoviale vloeistof) verminderd zijn. Gewrichtsvloeistof werkt als een soort schokdemper voor de botten en gewrichten. Het smeert de gewrichten en voedt het kraakbeen. Bij een verminderde kwaliteit van de gewrichtsvloeistof kan belasting van het gewricht pijn veroorzaken. Hyaluronzuur vervangt de smerende en schokdempende eigenschappen van de gewrichtsvloeistof. Het vermindert de pijn in het gewricht en zorgt voor een verhoging van het schokabsorberend vermogen van het gewricht.
emd.

Indicatie

  • Indien een marcainisatie een kort resultaat geeft
  • Ter overbrugging van een operatie aan het aangedane gewricht
  • Indien u niet in aanmerking komt voor een operatie, maar wel gewrichtspijn heeft

Hyaluronzuur behandeling wordt uitgevoerd middels de volgende technieken:

  • Therapeutische injectie: de hyaluronzuur wordt onder röntgendoorlichting middels een naald in het aangedane gewricht achtergelaten.

Complicaties / bijwerkingen

Soms ontstaat na de behandeling een lichte pijn en kan wat warmte en stijfheid van het gewricht optreden. De kans op complicaties is erg klein. Mogelijke complicaties of bijwerkingen:

  • Infectie ter hoogte van de injectieplaat
  • Bloeding ter hoogte van de injectieplaats
  • Allergische reacties
  • Napijn: eventuele napijn kan enkele dagen aanhouden. U kunt hiervoor uw eigen pijnmedicatie innemen.

De dag van de behandeling mag u niet zelfstandig aan het verkeer deelnemen. U dient er zelf voor te zorgen dat iemand anders u naar huis brengt. Het is van belang dat u de dag van de behandeling het gewricht niet belast om de gel zodoende goed te laten inwerken op het gewricht.

Resultaat

Sommige patiënten voelen het effect van Hyaluronzuur kort na de injectie. Bij anderen duurt het twee tot drie weken. Een maximaal effect wordt pas na drie maanden verwacht. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de mate van artrose en belasting op het gewricht.

Deze behandeling werkt bij


Afspraak maken

Wilt u meer informatie over, of heeft u interesse in deze behandeling maak dan een afspraak met ons via het afspraakformulier. U kunt tijdens kantooruren ook bellen naar 010-7146111

Afspraak maken

Patiƫnten beoordelen ons met een:

8,9

Bekijk de beoordelingen of geef uw eigen mening via: Zorgkaart Nederland

Terug naar overzicht