Informatie voor verwijzers

OCPClinic 014

Gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van acute en chronische pijnklachten

Pijn kan de kwaliteit van leven van uw patiënt erg beïnvloeden. Naast de belemmeringen van (ernstige) pijnklachten kunnen tevens andere problemen ontstaan als slaapproblemen, chronische vermoeidheid en emotionele veranderingen als depressie. Het is dan ook van belang om te proberen te voorkomen dat acute pijn uiteindelijk in een chronische pijn overgaat.
Optimal Care Pijnklinieken is een kliniek gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van acute en chronische pijnklachten. Patiënten kunnen bij ons terecht voor een diversiteit aan pijnklachten.

Multidisciplinaire samenwerking

Wij werken zeer nauw samen met verschillende belangrijke disciplines welke van belang zijn voor de chronische pijnpatiënt, zoals neurochirurgen, neurologen, orthopeden, (gespecialiseerde) fysio-en manueeltherapeuten, bekkentherapeuten en MRI-centrum. Door deze nauwe samenwerkingen kunnen wij de patiënt snel diagnosticeren en zo efficiënt mogelijk behandelen.

Korte wachtlijsten

Optimal Care Pijnklinieken streven ernaar uw patiënt binnen 5 werkdagen te zien voor een consult en indien mogelijk dezelfde dag behandelen. Let op bij gebruik van bloedverdunners!

Verzekerde zorg

De behandelingen bij Optimal Care Pijnklinieken vallen onder verzekerde zorg na verwijzing door een huisarts of een medisch specialist en bij een medische indicatie (uitzondering denervatie lumbale facetgewrichten). Uiteraard dient uw patiënt wel rekening te houden met het eigen risico.

Verwijzen

U kunt uw patiënten verwijzen via:

  • ZorgDomein
  • Verwijsbrief direct aan uw patiënt meegeven

Intercollegiaal overleg

Wij streven naar een goed contact en samenwerking met huisartsen en specialisten en willen de drempel graag laag houden voor overleg. Voor intercollegiaal overleg is er rechtstreeks telefonisch contact mogelijk met één van onze pijnspecialisten voor bijvoorbeeld:

  • Bepalen gezamenlijk beleid van een patiënt
  • Pijnmedicatie begeleiding indien nodig
  • Oncologische medicamenteuze pijnbestrijding
  • Begeleiding van morfineafbouw

Diagnostische of therapeutische blokkade neurochirurgie en orthopedie

Door onze korte wachttijden kunnen uw patiënten op zeer kort termijn terecht voor:

  • Neurochirurgie: diagnostische blokkade voor bepaling operatieniveau of therapeutische blokkade bij postoperatieve pijn
  • Orthopedie: diagnostische/therapeutische marcainisaties van diverse gewrichten
  • Ter overbrugging van periode pre-operatie in verband met mogelijke wachtlijst en pijnmedicatie in deze periode onvoldoende effectief is

Vragen

Indien u vragen heeft of een intercollegiaal overleg wilt, kunt u contact opnemen via: 010-7146111 of via info@optimalcare.nl