Vergoedingen

pijnvrij 218805247

Verzekerde zorg bij Optimal Care

Wanneer er geen contract is afgesloten, wordt uw behandeling nog steeds vergoed door uw verzekeraar, maar zullen zij slechts een deel van de rekening vergoeden. U betaalt bij ons echter nóóit meer dan dat uw zorgverzekeraar aan u vergoedt. Wij nemen uw eigen bijdrage voor onze rekening.

Verwijzing / verwijsbrief

Om doorverwezen te worden naar Optimal Care Pijnklinieken heeft u altijd een verwijzing van een arts nodig. De huisarts of medisch specialist stuurt de verwijsbrief naar Optimal Care Pijnklinieken via Zorgdomein of u neemt de verwijzing zelf mee bij uw eerste consult.

Facturatie

Infomedics verzorgt onze facturatie voor verzekerde zorg. Zij sturen uw factuur rechtstreeks naar uw zorgverzekeraars, mits wij een contract met uw zorgverzekeraar hebben afgesloten. Mocht dit niet het geval zijn, dan dient u deze zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar. In onderstaande link is beschreven hoe u dit kunt doen.

Informatiefolder eigen risico (PDF, 618 KB)

Niet-verzekerde zorg

Wij bieden ook zorg aan die niet vergoed wordt door verzekeraars. De behandeling voor de facetgewrichten in de onderrug de SI-denervatie worden sinds 2015 niet meer door uw verzekeraar vergoed. Wanneer u voor deze behandeling in aanmerking komt zal uw pijnspecialist u vooraf informeren over de bijkomende kosten.

In 2020 zijn de kosten voor een facetblokkade of SI-denervatie € 350,- (enkelzijdig) en € 450,- (dubbelzijdig). Hiervoor krijgt u een factuur van Optimal Care Pijnklinieken.

Veel gestelde vragen zorgverzekering

Wat is het verplichte en vrijwillige eigen risico?

Als u 18 jaar of ouder bent, moet u een deel van de zorg die valt onder de basisverzekering eerst zelf betalen. Dat deel heet het verplichte eigen risico. De hoogte van het verplichte eigen risico is wettelijk bepaald en bedraagt voor 2020 € 385 per persoon. Voor de zorg binnen onze kliniek geldt dat de behandeling onder de basisverzekering valt. Komt u naar onze kliniek en heeft u in 2020 nog geen zorgkosten gemaakt, dan worden de kosten van de behandeling met uw eigen risicobedrag van € 385 verrekend door uw zorgverzekeraar met de ingediende nota.

Wat is de eigen bijdrage?

De eigen bijdrage is het deel van de kosten dat u voor bepaalde zorg uit de basisverzekering zelf moet betalen. De eigen bijdrage geldt naast het eigen risico.  De overheid heeft bepaald voor welke zorg een eigen bijdrage geldt. Het bedrag is voor iedereen gelijk.

De eigen bijdrage is bij de zorg die Optimal Care levert voor u van toepassing. Deze eigen bijdrage hoeft u dus niet zelf te betalen.  Het is echter wel belangrijk dat de eigen bijdrage niet verward wordt met het eigen risico.

Passantentarieven

Hieronder vindt u de tarieven die u terug zult zien in de factuur die u van ons krijgt. Uw verzekeraar zal een deel van dit bedrag betalen.

De passantentarieven voor 2019-2020 kunt u hier vinden:

Passantentarieven 2019-2020 (Excel)

De passantentarieven voor 2021 kunt u hier vinden:

Passantentarieven 2021 (Excel)

Stichting Pain Center of Europe is de stichtingsnaam waaronder de merknaam Optimal Care Pijnklinieken valt. Wij staan dus ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel als Stichting Pain Center of Europe, maar wij zijn beter bekend als Optimal Care pijnklinieken.

Patiënten beoordelen ons met een:

9,1

Bekijk de beoordelingen of geef uw eigen mening via: Zorgkaart Nederland