Leefstijladviezen

Naast medische ingrepen kunt u met bepaalde leefstijlaanpassingen de fysieke en/of psychologische effecten van uw (chronische) pijn verlichten.

ruuning modified

Leefstijl

  • Informatie: het is belangrijk voor uzelf dat u zich goed informeert over uw soort pijn en de mogelijke behandelingen die u volgt. De behandelaar zal u hier altijd uitgebreid over informeren. Op deze website vindt u ook informatie over verschillende soorten pijn en pijnbehandelingen. Hiernaast liggen in onze kliniek informatieboekjes over specifieke behandelingen.
  • Slaap: een goede nachtrust is van groot belang op het herstel van uw lichaam. Pijn, maar ook sommige pijnmedicatie, kan uw nachtrust verstoren. Wanneer u niet goed uitgerust bent kan uw lichaam niet goed herstellen en voelt u zich minder energiek. Uw lichaam is nog meer gebaat bij herstel door de belasting die de pijn met zich meebrengt. Wanneer u problemen ervaart met slapen of als u weinig energie heeft doet u er goed aan om dit te bespreken met uw behandelaar.
  • Stress: langdurige stress is slecht voor het lichaam. Bij veel patiënten brengen de pijnklachten ook zorgen mee. Bijvoorbeeld wanneer u uw hobby's door uw klachten verminderd uit kan voeren, maar ook wanneer u piekert over uw klachten of behandeltraject. U kunt samen met een behandelaar evalueren of u teveel stress ervaart, en of dit mogelijk negatieve gevolgen heeft op uw behandeling of herstel hiervan.
  • Dieet: er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor de bijzondere invloed van de darmen op het lichaam. Zo kan bijvoorbeeld een dieet rijk aan vezels een beschermende rol spelen tegen het ontwikkelen van een depressie. Het is belangrijk dat uw lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Soms kan het zijn dat voor uw specifieke soort pijn een bepaald dieet voordelig is, u zal hier dan over worden geïnformeerd.
  • Beweging: voldoende beweging is belangrijk voor het lichaam. Wanneer u zich inspant tijdens het sporten, maakt het lichaam zijn eigen pijnstiller (endorfine). Vaak belemmeren pijnklachten echter de mate waarin u vrij kunt bewegen of inspannen. Indien u zich niet goed kunt bewegen, kunt u gebaat zijn bij fysiotherapie. U kunt op deze website de fysiotherapeuten vinden die in ons gebouw werkzaam zijn.

 

 


Afspraak maken

Wilt u meer informatie over, of heeft u interesse in deze behandeling maak dan een afspraak met ons via het afspraakformulier. U kunt tijdens kantooruren ook bellen naar 010-7146111

Afspraak maken

Patiƫnten beoordelen ons met een:

9,2

Bekijk de beoordelingen of geef uw eigen mening via: Zorgkaart Nederland

Terug naar overzicht