Stellatum blokkade behandeling

Het doel van deze behandeling is om plaatselijk de ontsteking en zwelling weg te nemen

nekpijn 1371543158

Plaatselijk de ontsteking en zwelling weg te nemen en zo uw pijn te verminderen

Dit is een blokkade van de ganglion Stellatum, een zenuwknoop in de hals die vlak langs de ademsappel ligt. Deze staat in verbinding met een deel van de hersenen welke een belangrijke rol blijkt te spelen bij opvliegers. Echter zijn er ook andere indicaties voor deze blokkade. Het doel van deze behandeling is om plaatselijk de ontsteking en zwelling weg te nemen en zo uw pijn te verminderen en daarmee uw functioneren te verbeteren.

Stellatum blokkade wordt uitgevoerd middels de volgende technieken:

  • Therapeutische injectie: bij de zenuwknoop wordt een verdovingsmiddel ingespoten met eventueel een ontstekingsremmend middel (corticosteroïd). De ontstekingsremmer vermindert de zwelling van de zenuw, waardoor de zenuw tot rust kan komen en kan herstellen.
  • RF-behandeling: Door middel van de radiofrequente stroom (RF) is een onderbreking van de pijngeleiding van de zenuw mogelijk. Alleen de pijngeleidende onderdelen van de zenuw worden hierbij beïnvloed. Gevoel en motoriek blijven intact. De RF-behandeling wordt gecombineerd met een therapeutisch injectie, waardoor u weinig tot niets voelt van de behandeling.

Complicaties / bijwerkingen

We voeren de behandeling vanzelfsprekend zorgvuldig uit. Toch bestaat er een geringe kans op het optreden van een complicatie.

  • Slikklachten door lokale verdoving
  • Loopneus en hangend ooglid aan geprikte kant door lokale verdoving
  • Infectie ter hoogte van de injectieplaat (zeer zeldzaam)
  • Bloeding of blauw plek ter hoogte van de injectieplaats. U kunt ijs op de prikplaats leggen.
  • Allergische reacties
  • Napijn en/of lichte zwelling: dit kan enkele dagen aanhouden. U kunt hiervoor uw eigen pijnmedicatie innemen.
  • Als u diabetes heeft en een corticosteroïd krijgt ingespoten, kunnen de glucosewaarden de eerste dagen na de behandeling verhoogd zijn.
  • Een corticosteroïd kan als bijwerking bij vrouwen opvliegers veroorzaken en kan de menstruatie korte tijd verstoren. De anticonceptiepil is tot de eerstvolgende menstruatie mogelijk niet meer betrouwbaar!

De dag van de behandeling mag u niet zelfstandig aan het verkeer deelnemen. U dient er zelf voor te zorgen dat iemand anders u naar huis brengt.

Resultaat

Het effect van een stellatum blokkade kan twee tot drie weken duren. Het uiteindelijke effect wordt na 6 weken beoordeeld door uw pijnspecialist.

Deze behandeling werkt bij


Afspraak maken

Wilt u meer informatie over, of heeft u interesse in deze behandeling maak dan een afspraak met ons via het afspraakformulier. U kunt tijdens kantooruren ook bellen naar 010-7146111

Afspraak maken

Patiƫnten beoordelen ons met een:

8,9

Bekijk de beoordelingen of geef uw eigen mening via: Zorgkaart Nederland

Terug naar overzicht