Drs. Robert Schoemacher

Drs. Robert Schoemacher is vanaf 2020 werkzaam bij Optimal Care Pijnkliniek te Rotterdam als cosmetisch arts en pijnbestrijder in het hoofd/halsgebied. Met ruim dertig jaar ervaring is hij de meest toonaangevende arts op het gebied van cosmetische behandelingen in Nederland.
Dokter Schoemacher studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam waar hij in 1987 afstudeerde. Vanaf 1989 tot 2009 was hij arts/directeur in het Medisch Centrum Scheveningen. Tegelijkertijd was hij van 2002 tot 2009 arts/directeur bij de Dokter Schoemacher Klinieken. Van 2009 tot 2012 was hij arts/directeur PR van de Bergman Kliniek. Sinds 2013 is hij werkzaam op meerdere locaties in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Gelderland.
Schoemacher was actief als voorzitter van de Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken van 1996 tot 2001. Hierna was hij 6 jaar lang bestuurslid bij het ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland) voor de sectie cosmetische chirurgie.

“In de afgelopen 30 jaar kwam het steeds vaker voor dat mensen, die ik met botox behandelde, aangaven dat ze niet alleen van hun rimpels af waren, maar tegelijkertijd van hun hoofdpijn. Velen vertelden dat er een nieuwe wereld voor hen openging, doordat ze eindelijk van die, hun leven bepalende, hoofdpijnklachten waren verlost. Dat maakte mijn werk nog bevredigender. Tegenwoordig komen mensen van heinde en verre voor hun hoofdpijnklachten, en zijn de rimpels slechts bijzaak.’’

Specialisme:

Cosmetisch arts en pijnbestrijder in het hoofd/halsgebied

Subspecialisme:

  • Botoxbehandeling bij migraine, spanningshoofdpijn, cluster hoofdpijn
  • Botoxbehandeling bij bruxisme (tandenknarsen)
  • Botoxbehandeling bij hyperhidrosis (overmatig transpireren) van oksels, handen, voeten

Schoemacher aangepast voor website

Deel via:

Terug naar overzicht