Gordelroos

Gordelroos is een virusinfectie veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Het virus veroorzaakt jeuk, tintelingen en een brandende en stekende pijn

gordelroos 1478226773

Herpes zoster

Herpes zoster is de medische benaming voor gordelroos. Dit is een virusinfectie veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Het virus veroorzaakt jeuk, tintelingen en een brandende en stekende pijn. Na enkele dagen ontstaan er blaasjes. Deze blaasjes zitten meestal gegroepeerd en vormen een bandvormige huiduitslag, vaak rond de taille of borstkas. Gordelroos kan echter overal op het lichaam voorkomen.

Behandeling in een vroeg stadium is van belang om effectief uw pijnklachten te behandelen!

Meest voorkomende symptomen

  • Gordelroos geeft pijn, jeuk en blaasjes op de huid. 
  • Het zit aan één kant van uw lichaam. Bijvoorbeeld op de ene helft van uw borstkas.
  • Griepachtige verschijnselen en koorts.
  • Bel de huisarts als u blaasjes heeft bij uw oog, neus of oor.

Mogelijke oorzaken gordelroos

Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Besmetting met het virus vindt meestal op kinderleeftijd plaats en veroorzaakt dan waterpokken. Na genezing van de waterpokken trekt het virus zich terug in bepaalde zenuwknopen van het zenuwstelsel. Het virus kan dan jarenlang “slapen”, zonder klachten te veroorzaken. Bij het ouder worden kan de afweer tegen het virus afnemen, waardoor het virus weer actief kan worden en treedt er gordelroos op.

Behandelingen voor gordelroos


Afspraak maken

Blijf niet zitten met pijn. Wij bieden hoogwaardige en persoonlijke zorg, voor iedereen met (chronische) pijnklachten. Bel voor een afspraak 010-7146111 of neem contact op voor een afspraak:

Afspraak maken

Patiënten beoordelen ons met een:

8,9

Bekijk de beoordelingen of geef uw eigen mening via: Zorgkaart Nederland

Terug naar overzicht